fredag 17 augusti 2012

Chokladbegär

I onsdags besökte jag kollegorna och bjöd på fransk chokladtårta. Detta resulterade tydligen i avundsjuka både här och där, så det fick bli storbak med flera franska chokladtårtor åt de som anmälde sig försummade i kakbaket. Mamma och Maken och några andra fikasugna lät sig väl smaka, och även Dotter (som ju inte har söttand) tyckte att den 70% chokladen gick ner. Nu tänker jag inte baka fler chokladtårtor på ett tag. Känner du fortfarande att du har ett otillfredsställt begär så får du göra dig en egen :)

Fransk chokladtårta

200 g mörk choklad
200 g smör
6 ägg
3 dl socker
1 dl mjöl

Glasyr:
100 g smält smör
100 g hackad mörk choklad
3 msk flytande honung
Frukt

1. Hacka chokladen, smält smöret. Lägg ner choklad i smälta smöret och rör tills det smält.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladsmöret och sikta ner mjöl. 

3. Häll i form ca 26 cm i diameter och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 25 min. Den kommer verka ofärdig då men ta ut den! 

4. Låt kallna och ställ i frysen i en timme.

5. Glasyr: blanda smör och choklad med elvisp, tillsätt honung.

6. Häll glasyr över den kalla kakan. Låt stelna bör stå kallt.

7. Servera med fördel med frukt och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar