måndag 29 februari 2016

Lillasysters vantar och hallongrottor

Har ju hunnit med en beställning på vantar från Lillasyster också. Mönstret är stickat i Viking babyull och det grå i alpacka. På det viset så blev de luddiga och mysiga men mönstret smälte inte samman alltför mycket.

Ett vinnande koncept. Lillasysters favoriter. Utom när man ska leka i kramsnö då hela vantarna tenderar att förvandlas till snöbollar. Men annars så. Storfavoriter.


Mönstret är alldeles gratis och du hittar det här.
Snödropparna hittar du i min trädgård. Underbart, nu är det vår i luften!

På tal om Lillasyster, vi går ju hemma och dräller nu. Ända sedan jul har vi gjort det. Min kropp hade inte lust att jobba mer än till jul på grund av den växande magen, så just nu lever vi på lägstanivådagar och kärlek ❤️.

Det är underbart att kunna ge henne en massa tid och uppmärksamhet, framför allt de stunder då Dotter är i skolan och det bara är vi hemma.



Idag stod bakning på schemat. (I nattlinne, detaljer...) En av Lillasysters favoritaktiviteter. Och hallongrottor ska det bakas. Helst varje gång. Med mer sylt än kakdeg om Lillasyster får bestämma.

Tar man dessutom riktig ekologisk sylt med hög andel bär så sjunker det ju inte ihop så mycket så då blir de såhär smaskiga. Vårt favoritrecept hittar du här. (Fast våra ser allt smaskigare ut, eller hur?!)



lördag 27 februari 2016

Bokrea och garnrea

Jag och Dotter gjorde slag i saken och gav oss iväg ner på stan. Första anhalten var bokrean.

Kom därifrån med en Lassemajas detektivbyrå till ordinarie pris. Det var just de böckerna hon spetsade in sig på, men det förmånliga priset på 49 kronor innebar att man fick stå ut med svartvita bilder. 


Stod ut bestämde hon på stående fot att vi inte gjorde och nu på kvällen läste hon första kapitlet i sin sprillans nya bok (i färg) i serien bestående av cirka 20 böcker. Jag vet vad jag kommer få höra på kvällarna i fortsättningen :)



Garnrean nästa anhalt. Även där blev det fynd, men inte heller där till fyndpris. Kom ut med garn till ett par vantar till dotter, luddiga och med rådjur på ska det bli. (Ska bara göra klart hennes första beställning...)

Blev det röda och det ljusgröna...vi tror att mönstret kommer fram bäst då. Vi får väl se!

fredag 26 februari 2016

Vantar till min dalkulla

Det blev ett par mönsterstickade vantar. Så ruskigt roligt att mönstersticka, så beroendeframkallande. Varför har jag inte pysslat med det förut?!

"Bara ett varv till" tänker man medan mönstret växer fram...


Mönstret heter DalaUlla av JennyPenny och finns att köpa på Ravelry.
Jag stickade dem i Sisu från Sandnes garn, mycket lättstickat garn i en härlig blå färg tycker jag!

Min egen dalkulla fick dem såklart. Bara sådär. Tyckte att hon behövde dem.

tisdag 23 februari 2016

Om bebisar, mönsterstickning och annat...

Trött har jag varit. Så in i vassen trött. Tydligen kan man bli det när man är gravid. Det är ok att vara trött, men det tar rätt mycket ork och energi.

Knappt en månad kvar nu och hemma och latar mig på heltid. Med en 3,5 åring. Ja, du förstår att det inte bara blir lata sig utan aktiviteter med Lillasyster också. Till alla hjärtans dag så pysslades det såklart...





Lillasyster som ska bli storasyster och är mäkta stolt över detta såklart. Nu bara längtar och väntar vi...

...har nästan fått ihop en filt till bebisen... Mönsterstickning för första gången förutom några små detaljer tidigare... Lite klurigt innan man kommer in i det men jätteroligt att se mönstret växa fram.

Mönster kommer från Vikinggarn och hittas här: http://www.viking-garn.no/file/uni-filer/71305-katalog-1305-svensk.pdf